Põrandategu ja vannitoa ehitus

Nüüdseks on erinevad "plats puhtaks" etapid seljatatud ja saab edasi minna juba ehituse endaga. Viimati jäi pooleli põrandate ülesvõtmise kirjeldamisega ja nüüd võib öelda, et kõik põrandad on ka ülesvõetud ja sellega kaasnenud materjalipraht käruga minema viidud. Tassimine oli järjekordselt mõnusalt tappev tegevus, õnneks oli ka seekord lisaabiväge olemas ja kamba peale see kola tassitud sai.
Põrandate ülesvõtmine
Selle tassimise juures oli naljakas seik ka. Nimelt kui olime siis juba alustanud puidu allavedamisega käru peale, siis mingi hetk nägin aknast, et käru juurde oli tulnud uudistama mingi mees, kimub aga suitsu ja vahib selle materjaliga tõtt seal. Alla naastes hakkas kohe meilt vene keeles küsima stiilis, et "kas teil seda materjali vaja" ja "kas võib omale võtta", vastasin, et ei ole vaja, et võtku palju tahab. Mees oli nii rõõmus ja hakkas kohe omale kärust keldrisse seda kama vedama, niiet rõõm mõlemapoolne :) Selgus küll, et väga palju ta siiski ei tahtnud, kuid tänu tema soovile saime kõik ülejäänud kärule peale mahutatud, ilmselt muidu polekski vist pruukinud mahtuda :)

Vahepealseteks tegevusteks on olnud näiteks usin ehituspoodide kammimine, et nüüdseks vist kõikide ehituspoodide kaubavalik peas ka. Sai erinevat kraami ostetud, et saaks alustada vannitoa ehitusega ja muud nipet-näpet, aga ka üldse vaadata valikut, et mida saadaval on ja mille kasuks kus ruumis otsustada. Et üldse oma ideid visualiseerida, kasutan ka veebipõhiseid kujundus-planeerimis programme, ühest ehituseblogist näiteks leidsin sellise superlehe nagu roomstyler.com, seal on lihtne kujundada ja elementide valik on ikka väga suur.
Lisaks märkisin vahepeal ka uute elektripistikute ja lülitite asukohad, et Härra saaks hakata soonekohti seintesse freesima.

Vannitoa suurendamise paigutus
Kuna maikuu lõpuni enam ülearu palju aega ei ole, siis käibki meil põrandate tegemine ja vannitoa ehitus paralleelselt. Härra tegi oma maakodus veel valmis puidust erinevat materjali nii põrandataladeks kui vannitoa karkassi tarbeks. Üks nädalalõpp vedasime ka selle materjali ainult kahekesti koos korterisse ja vot see tõmbas küll parajalt läbi meid.

Vannituba saab pisut suuremaks ehitatud nagu eelmises postituses korra mainisin ja ukse asukoht ka muutub, tuleb elutoa poolsesse seina, enne oli koridori poolt.
Mulle oli suureks üllatuseks, et sellise mini vannitoa põranda jaoks nagu meil on, kulus põrandasegu
Vannitoa uus karkass
kotte ikka väga palju, ainult põrandasegu läks juba vähemalt 9 x 25kg kotti ja lisaks on ostetud ka 3 kotti isetasanduvat segu. Üllatus oli just sellepärast, et vannitoa põrandat me ei võtnud täiesti üles, selle vana kivimaterjali jätsime, et see oleks põrandatäiteks ja ei peaks nii palju valama.
Põrandavalu esmased kihid
Lõplik kogus selgub, kui kõik on saadud valatud, sest enne järgmisi kihte peab ta mitu nädalat kuivama meil. See küll ei sega ülejäänuid töid nii palju, et karkassi sai ikka juba ülesehitama hakata ja ilmselt viimased põrandakihid lähevadki maha siis, kui kipsseinad koos villa soojustusega ka paigas.

Nii said paika ka vahepeal eluruumide põrandatalad, nende vahele rullis klaasvill, kuna see üks soodsaim lahendus ja sobib ka täiesti sinna põranda alla. Soojustus ise seal polegi nii oluline, kui just helisummutus. Kahjuks ülemistel naabritel ei ole põrand täidetud ja absoluutselt kõik kostab meile,
Magamistoa aluspõrand maas
vähemalt saab alumistel naabritel natuke ilusam elu olema. Villa peale õemehe toodud kolmekordsed liimpuitplaadid ja hiljem kui paras aeg, siis sinna põranda lõppviimistlus nagu parketi alusmatt ja parkett. Tänaseks hetkeks on tehtud magamistoa põrand, selle juures oli Härral paar abilist ka, kellele ikka tänulikud oleme. :) Kahjuks elutoa põranda ülesehitamine lükkub vähe edasi, kuna osad prussmaterjalid tõmbasid kuivades krussi ära, ehk siis neid me ei saa kasutada enam. Tuleb uued teha ja tuua. Vähemalt on tagumine tuba nüüdseks sellise valmidusega, et saan tuleva puhkuse ajal hakata seintega tegelema.  Seinad on freesitud, elektrijuhtmed paigas enamjaolt ja põrand maas. Need betoonseinad, mis sai ajalehtedest ja jääkidest puhastatud, saavad pahteldatud,

krunditud ja lõpuks siis värv ka peale. Mu lühiajalisest maalritööst on ka oma 10 aastat möödas, et hetkel tegelengi ka mälu värskendamisega ja uurimisega, mis järjekorras mul õigem toimetada oleks ja muud olulist sinna juurde.


Nagu arvata võib, jätkub edasi põrandate tegemine ja vannitoa ehitus. Viimane on kõige prioriteetsem ja seal saab nüüd esimesel võimalusel võtta ette torutööd. Uurisin majahaldurilt järgi ja on olemas majal endal tehnik, kes teostab neid töid, mida vaja. Läheb vahetamisele solgitoru, käterätikuivati S-kujuline toru ja veemõõtjate asukohad muudame ära, toome põrandalt kõrgemale ja S-kujuline toru peab ka minema uuele seinale lähemale, sest laiendasime ju vannitoa suuremaks.
Igaljuhul on tööd veel kõvasti teha ja järgmine postitus ilmselt keskendub ka veel vannitoa ehitamisele ja ehk saan ka siis juba kirjutada enda pahteldamise võludest ja valudest. :)



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kuidas me lage teeme

Vannitoa ehituse ja muu edasiareng